Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απάτη το PSI, λέει η Bild - Δεν θα συμμετάσχει στο "κούρεμα"...



Η γερμανική εφημερίδα Bild αρνείται να προσφέρει για ανταλλαγή τα ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει το Δεκέμβριο του 2011. Σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ! Η... Ελλάδα ζητά από την Bild να διαγράψει 7.000 ευρώ από το χρέος της» , η εφημερίδα επισημαίνει πως έχδει διαθέσει 4.815 ευρώ για να αγοράσει τα ομόλογα, με την προσδοκία ότι στις 20 Μαρτίου του 2012, όταν αυτά θα έληγαν, θα έπαιρνε 10.000 ευρώ.

Όμως, στο πλαίσιο του PSI, η Bild καλείται να λάβει για τα ελληνικά ομόλογά της το πολύ 3.000 ευρώ, και αυτά σταδιακά, έως το 2042, γράφει το δημοσίευμα. Πρόκειται, δηλαδή, για 7.000 ευρώ λιγότερα από την ονομαστική αξία των ομολόγων και ζημιά σχεδόν 38%. «Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η βοήθεια δεν είναι μια πραγματική βοήθεια για την Ελλάδα!», τονίζει το δημοσίευμα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Bild χαρακτηρίζει απάτη το PSI, τονίζοντας πως ακόμα και με τη μερική διαγραφή του χρέους της, η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μάλιστα η εφημερίδα πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από τα ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: