Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αλλαξαν αιφνιδιαστικά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!...



Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. 
Στη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου τοποθετείται ο...
μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου. 
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.  

Παρ' ότι η απόφαση για αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έχει ληφθεί, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Μπορεί οι υπογραφές των υπουργών που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να έχουν συγκεντρωθεί ήδη από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, όμως κατά πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα τις αλλαγές των αρχηγών δεν έχει επικυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ή εμπλοκή). Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει επίσημη ανακοίνωση ότι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ άλλαξαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των νέψν αρχηγών που επελέγησαν από το ΚΥΣΕΑ. 

Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση! 

Η αποστρατεία του στρατηγού Κωσταράκου (από 6 Νομεβρίου αναλαμβάνει την υψηλή θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ) και η αναβάθμιση των αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη έγινε γνωστή από μια ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ! 

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!» επισημαίνει στη δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ Κώστας Τασούλας. 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο» συνεχίζει ο κ. Τασούλας και καταλήγει: «Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε. 
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».
Το επίσης απίστευτο με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΚΥΣΕΑ είναι ότι αποφασίζουν τώρα, επί της ουσίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να γίνει η αλλαγή των αρχηγών σε 20 μέρες όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, 


Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος


Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης



Ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιακουμάκης


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: