Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος» Διακόπτονται προσωρινά, λόγω παραβάσεων, οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές


Διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, καθώς ανακλήθηκαν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών, που αφορούν στο έργο.
ejoryxi
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μετά από παράβαση των των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Μετά τη συνάντηση, που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι,  για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».
Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για  την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όπως τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».
Η απάντηση της «Ελληνικός Χρυσός»
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσει σε αναστολή των τεχνικών μελετών Σκουριών και τμήματος της Ολυμπιάδος για λόγους, όπως αναφέρει, "παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών", αναφέρει ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, απαντώντας σε δημοσιογράφους.
«Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν», κατέληξε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: