Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Aποσύρει το ΙΚΑ το έγγραφο που «μπλόκαρε» τη συνταξιοδότηση...


Η πρωτοφανής απόφαση με την οποία το ΙΚΑ φερόταν να αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου αποσύρθηκε μετά το σάλο...

«Συγγνώμη... λάθος» ανακοίνωσε ουσιαστικά το ΙΚΑ , αναστέλλοντας  το υπ' αριθμόν Γ32/22/12.8.2015 έγγραφο της Διοίκησης του που «μπλόκαρε» τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και δημιούργησε πρωτοφανή αναστάτωση από το πρωί.



Στην ανακοίνωση του το ταμείο επισημαίνει το αυτονόητο ότι η έκδοση τόσο των οριστικών όσο και των προσωρινών αποφάσεων συνταξιοδότησης θα γίνεται σύμφωνα με τις εγκυκλίου του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι σύμφωνα με το Ν.4336/2015, «Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

Συνεπώς αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 και εφεξής διεκπεραιώνονται κανονικά με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: