Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για τις κάλπες Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα-Η χώρα βαδίζει σε πρόωρες εκλογές


Σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη  στη Βουλή για τον καθορισμό ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών.
tsipras
Πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες είναι η 13η και η 20η Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος ταυτίζεται με μια σειρά από άλλες πολιτικές αποφάσεις (παραίτηση κυβέρνησης, ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα Βουλής κλπ).
Πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της ημέρας ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι, δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα ενός έτους από τις προηγούμενες εκλογές ο πρωθυπουργός  θα καταθέσει την εντολή και θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, εκτός αν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δηλώσουν πως δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Στην περίπτωση αυτή, που φαίνεται η πλέον πιθανή, τότε προκηρύσσονται οι πρόωρες εκλογές.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: