Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ιδιώτες θα μαζέψουν τα σκουπίδια

Ξεκινούν από το μεσημέρι


http://img.protothema.gr/E6339AFADE23C7261360CEB7FCC018C8.jpg

Με τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας, μόνο αγωνία προκαλεί η επιμονή των εργαζομένων στην καθαριότητα να συνεχίσουν τις καταλήψεις. Ωστόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής ιδιώτες, αν όσοι διαμαρτύρονται δεν επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά η αποκομιδή θα ξεκινήσει από το μεσημέρι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη: «Γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε από το μεσημέρι να αρχίσει η αποκομιδή. Υπομονή λίγες ώρες». Δεσμεύτηκε δε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα».

Οσον αφορά το σάλο που έχει προκληθεί με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις καταλήψεις αντί των απεργιών, ώστε να πληρώνονται κανονικά, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την αποκομιδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: