Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αντίθετες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης
O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Aθήνα
Την αντίθεση του εμπορικού κόσμου στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την μείωση του ορίου των κατώτατων αποδοχών εξέφρασαν σήμερα Πέμπτη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των εμπόρων καταδίκασαν τις όποιες προτάσεις για παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και άφησαν αιχμές κατά των εργοδοτικών φορέων που διαχωρίζουν τη στάση τους στο θέμα αυτό και συνομιλούν με την τρόικα.

Ειδικά για τις παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις είπαν πως θα είναι βλαπτικές οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων και τελικά σε μείωση των κρατικών εσόδων, καθώς η κατανάλωση θα περιορισθεί από την εξάτμιση της αγοραστικής δύναμης.

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ επέκριναν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε βαθιά ύφεση, πτώχευση και χρεοκοπία. Έκαναν δε λόγο για έλλειμμα πολιτικής και εστίασαν στην έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύς και στρατηγικής που να διαφυλάσσει τα συμφέροντα επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Για την κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου με το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων κατά την πανελλαδική απεργία της 19ης Οκτωβρίου η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμούν πως θα το Δημόσιο θα απολέσει έσοδα 205 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: