Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στα «χέρια» δήμαρχοι και εργαζόμενοι για τα σκουπίδια- Χαμός στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (vid)









Στα «χέρια» δήμαρχοι και εργαζόμενοι για τα σκουπίδια- Χαμός στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (vid)
Ένταση μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδριάζουν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ).

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι και δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο με φωνές, εντάσεις και διαπληκτισμούς.

«Ακραίο φασιστικό επεισόδιο χαρακτήρισε όσα έγιναν νωρίτερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Δανιηλίδης είπε: «Μας βρίσανε, πετάξανε μπουκάλια και ποτήρια. Εμένα με κλώτσησαν, με χτύπησαν στο χέρι, ενώ έχω και τραύματα στο μάτι. Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι είμαστε υπό το καθεστώς εκβιασμού, κλειδωμένοι σε ένα γραφείο».


Εν τω μεταξύ σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν «πνίξει» τους δήμους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Ο κ. Καστανίδης είχε καλέσει σε διάλογο την ΠΟΕ - ΟΤΑ, το βράδυ της Τετάρτης απευθύνοντάς της παράλληλα, έκκληση να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μπροστά στον κίνδυνο η συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους να έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Καστανίδης πρότεινε, κατά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων εξισορρόπηση, με τη χρήση του κινήτρου Επίτευξης Στόχων, της μείωσης των εισοδημάτων που επέρχεται λόγω του ενιαίου μισθολογίου σε εργαζόμενους αλλά και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων που έχουν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, απέρριψαν τις προτάσεις.


Πηγή: Newpost/Τα Νέα/in.gr/thestival.gr



Σχετικές φωτογραφίες:



photos1.jpgphotos2.jpgphotos3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: