Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν οι τελωνειακοί από την Παρασκευή

Φόβοι για ελλείψεις στην αγορά

Από πρόσφατη κινητοποίηση τελωνειακών και εφοριακών στο κέντρο της Αθήνας
Από πρόσφατη κινητοποίηση τελωνειακών και εφοριακών στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Παρασκευή οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν-τελικά-δεκαήμερη απεργία.

Αρχικά είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη ακόμη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από την Παρασκευή.

Η νέα απεργία αποφασίστηκε λόγω της επίσπευσης της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών προκαλεί έντονους φόβους ότι θα δημιουργηθούν ελλείψεις στην αγορά, καθώς και φαινόμενα κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) ζητά την παρέμβασή τους για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο ΣΕΠΕΕ τονίζει ότι οι δεκαήμερες κινητοποιήσεις των τελωνειακών θα οδηγήσουν σε εκτροχιασμό των εξαγωγών με ολέθριες συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία.

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου, η απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων για δεκαήμερη συνεχιζόμενη απεργία θα οδηγήσει μαθηματικά τις εξαγωγές σε εκτροχιασμό. Σε συνδυασμό δε με τις προγραμματιζόμενες απεργίες των λιμενικών υπαλλήλων, των βυτιοφόρων οχημάτων και άλλων επαγγελματικών ομάδων η κατάσταση για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις γίνεται εκρηκτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: