Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρτυρία πρώην στελέχους της ΧΑ: Χτυπούσαν πέναλτι με το κεφάλι Πακιστανού



Νέα στοιχεία δίνει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για τη δράση της οργάνωσης στη Νίκαια. Ο ξυλοδαρμός εγχειρισμένου στελέχους, τα μηχανοκίνητα τάγματα και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που τους ειδοποιούσε για τους ελέγχους
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει το "Έθνος του Σαββάτου" και οι αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης είναι φρικιαστικές.
Το πρώην μέλος περιγράφει το κλίμα εκφοβισμού και τα "γυμνάσια" μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη για να στρατολογηθούν και αναφέρει ότι όταν δρουν με "επιτυχία", τα νεοφώτιστα μέλη επιβραβεύονται και ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.
"Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση", λέει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας το πρώην μέλος, περιγράφει περιστατικά φρίκης. "Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι" λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς".
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ανάλγητης συμπεριφοράς των μελών της ΤΟ Νίκαιας...
"Ένα μέλος ήταν εγχειρισμένος στο κεφάλι γιατί είχε καρκίνο. Με τη δικαιολογία ότι έκλεψε ένα ευρώ, τον έσπασαν στο ξύλο, πέντε άτομα. Και τελικά τον διέγραψαν", σημειώνει.
Τους ειδοποιούσε αξιωματικός
Όπως αναφέρει τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής!
Ο πρώην χρυσαυγίτης, περιγράφει και τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται "ινόβα", από τη μάρκα μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, κάνει εντυπωσιακές καταγγελίες και για την ομάδα "Κένταυρος". Πρόκειται για τους ανηλίκους της Τομιπής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και τους υποβάλουν στην κατάλληλη "εκπαίδευση" και πλύση εγκεφάλου.
Αναφερόμενος στον Γ. Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απορεί για το πώς έφτασε να κάνει φόνο.
"Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι" και προσθέτει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει, είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.
"Φώναζαν τη Νίκαια να καθαρίσει"
Μάλιστα, το πρώην μέλος σημειώνει ότι η τοπική οργάνωση της Νίκαιας, ήταν πολύ σημαντική και έδιναν σε αυτή μεγάλη βαρύτητα τα προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Ερωτηθείς αν ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και ο Γερμενής επισκέπτονταν τακτικά τα γραφεία στη Νίκαια, το πρώην μέλος απαντά:
"Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μια Νίκαια φωνάζουν για να καθαρίσει. Παντού πάμε και στην Αθήνα έχουμε κατέβει. Και στην Ηλιούπολη και στο Θέατρο που είχε ανέβει ένα έργο, η Νίκαια ήταν εκεί. Και αν δεν είναι με τις παραλλαγές, θα είναι με τα μαύρα" λέει χαρακτηριστικά.
Για τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας
"Έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους. Ο δε υπεύθυνος που τους κατέβασε είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, χωρίς να σκεφτεία αυτά τα παιδιά πού τα στέλνει.
Για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω γιατί από μάρτυρες που ξέρουν τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας. Η επίθεση έγινε με εντολή Λαγού. Όλα από εκεί ξεκινάνε θα κάνεις αυτό, τελείωσε.
Για τον τρόπο συνεννόησης
Ερχόντουσαν προπληρωμένα μηνύματα προπληρωμένα, μέσω ίντερνετ. Συνήθως μας καλούσαν στα γραφεία και μας ενημέρωναν τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ζητούσαν να είναι οι άννδρες απαρόντες. Έλεγαν, σήμερα το βράδυ οι άνδρες να είναι εκεί. Και όταν πήγαιναν μάθαιναν τι θα κάνουν. Να δείρουμε Πακιστανούς, να βάψουμε τοίχους. Κι ερχόντουσαν την άλλη μέρα και χειροκροτούσαν. "Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό" έλεγαν.
Για την αναλγησία της Χρυσής Αυγής
Είχαν πάει σ' ένα βουνό και ένα στέλεχος τη ΤΟ Νίκαιας(τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δυο Πακιστανούς, τον έναν τον ξάπλωσαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Κι είχα "μείνει". Κι αυτός περηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση
Για την αποχώρηση στελεχών από τη ΧΑ
Αποχώρησαν για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον. Τους λαθρομετανάστες βαλ' τους σε πλοία, αεροπλάνα, οπουδήποτε και στείλε τους στη χώρα τους. Όχι να τους σκοτώσεις
Για να μπεις στον κλειστό πυρήνα της Τ.Ο. Νίκαιας
Πρέπει να δείρεις Πακιστανούς. Κι εγώ μπορούσα να γίνω
Για τη σχέση της συζύγου του δολοφόνου με τη ΧΑ Νίκαιας
Ήταν υπεύθυνη κυλικείου. Τους έβαζε ο Πατέλης (επικεφαλής της ΤΟ Νίκαιας) στα πόστα και κράταγε αρχείο. Μας έλεγε υπεύθυνος γι' αυτό ο τάδε, υπεύθυνη για τις γυναίκες η σύζυγός του και θεωρητικά κρατείται αρχείο, γιατί μας έβγαζε καταστατικό που οριζόντουσαν τα πόστα. Αν δεν μπήκε στα γραφεία και τα πέταξε.
Για τις σχέσεις με την αστυνομία
Όταν αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πατέλη, δεν είχαμε καταλάβει γιατί, και αυτός είχε υποστηρίξει πως τον έμπλεξαν σε υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας που ήταν έγκυος. Τότε είχε μεσολαβήσει και τον είχε "καθαρίσει" ο κολλητός του αστυνομικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που είναι το Α.Τ. Νίκαιας. Πιστεύω 100% ότι οι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες.
Για τον πυρήνα της Νίκαιας
Όταν έχουμε "πλάτες" και κρύβουμε τις βρωμιές μας είναι ο καλύτερος Πυρήνας προς τα έξω. Είναι αυτοί που μας γλιτώνουν από τους Πακιστανούς, υποτίθεται. Γι' αυτά που βλέπει ο κόσμος. Είναι αυτός που θα γλιτώσει τη γιαγιά κα. Αλλά είναι ο καλύτερος Πυρήνας επειδή κάνει τη βρωμοδουλειά
Για την ιδεολογία που διδάσκεται στα γραφεία
Είμαστε ναζιστές. Το λένε και στα γραφεία. Δεν χαιρετάμε σαν τον Χίτλερ, όμως. Αλλά στα ιδεολογικά που μας έκαναν, μας έλεγαν ότι ο Χίτλερ δεν έκαψε τους Εβραίους
Για την ομάδα των Κενταύρων
Είναι οι ανήλικοι που έχουμε στην Τ.Ο. Νίκαιας. Είναι ο ίδιος επικεφαλής με τα Innova. Έχουμε ένανα μαθητή Λυκείου, που είναι άριστος μαθητής και εξαιρετικός στην Ιστορία, που μας κάνει ιδεολογικό. Αλλά με στοιχεία και γεγονότα. Πότε έγινε αυτό κλπ.
Για τον χάκερ της Χρυσής Αυγής
Ρίχνει τα Facebook μελών που έφυγαν και διαχειρίζεται σελίδες. Εμένα μου το έριξε το προφίλ μου, έκλεψε τους κωδικούς μου και το διέγραψε. Κι εκεί μέσα είχα πολλές συνομιλίες και με τον γραμματέα της οργάνωσης που τον ενημέρωνα για ό,τι συνέβαινε. Σε αυτό το προφίλ μιλούσα με πολλούς χρυσαυγίτες, όπως όλοι μας μιλάμε με ψεύτικα προφίλ. Δεν είχε όμως εντολές για να κάνουμε κάτι, αυτά μας τα έλεγαν από κοντά. Στο Facebook ενημερώναμε για ό,τι ακούγαμε. Αυτό μας είχε πει ο Γιώργος να κάνουμε. Πάντως, κάτι θα υπήρχε μέσα που θα τους πείραξε. Είχα πολλές φωτογραφίες από τη Χρυσή Αυγή. Από όλες μας τις διοργανώσεις χωρίς πίξελ στα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: