Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίωρη απολογία Προφυλακιστέος ο δράστης της δολοφονίας του Π.Φύσσα


Προφυλακιστέος ο δράστης της δολοφονίας του Π.Φύσσα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η προσαγωγή του δράστη στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η απολογία του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά. Ο 46χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και επέστρεψε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί. Aντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.

Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του, αλλά σε κοντινή καφετέρια.

Ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητό του και επέμεινε ότι δέχτηκε επίθεση και ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Είπε ακόμα ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της.

Με το θύμα υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και δεν ήταν στοχοποιημένο, ενώ παραδέχθηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα αλλά από φίλο του για άσχετο θέμα. «Εκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».

Γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν από νωρίς το πρωί αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα, καθώς αναμένονται προσαγωγές ή και συλλήψεις συνεργών και ηθικών αυτουργών του Π.Ρουπακιά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: