Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Άμεση ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και διαγραφή του χρέους



Αντεπίθεση του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής της Ε.Ε και διαγραφή χρέους,πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ
«Ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι ο μόνος δρόμος για το λαό. Εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση κάτω απ' τη σημαία των λαϊκών αναγκών», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ίλιον.
Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι το ΚΚΕ με το 19ο Συνέδριό του ανέδειξε τον δρόμο ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία.» "Όλες οι άλλες προτάσεις διαχείρισης και εξουσίας δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί και γι' αυτό γίνεται ακόμα πιο εχθρικό και αποκρουστικό για την εργατική τάξη και τον λαό, φιλί ζωής στο σύστημα και τρόπους και χρόνο να ξεπεράσει την κρίση του θα δώσει και οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί όπως κι αν ονομαστεί, αριστερή αντιμνημονιακή ή εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει φιλί ζωής στο σύστημα γιατί αυτό την ίδια ώρα θα είναι γροθιά στην καρδιά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του κινήματος που πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης", υπογράμμισε ο κ Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα προκειμένου να ξεπεράσει τη δυσκολία του φαίνεται να επιλέγει την διαμόρφωση του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βάζει εμπόδια στον ριζοσπαστισμό του λαού, προκειμένου αυτός να μην συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό δίπλα στα εμπόδια του δίπολου στήνονται και οι τρικλοποδιές με τους διάφορους δορυφόρους και με αναστήλωση της κεντροαριστεράς, μέσω ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και άλλα εκκολαπτόμενα κεντροαριστερά σχήματα, εμπόδια και τρικλοποδιές που πρέπει να ξεπεραστούν να αχρηστευτούν από την εργατική τάξη, το λαό μας».
Ο κ.Κουτσούμπας χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για κάλπικα διλήμματα που θέτουν αμφότεροι και επισήμανε ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσά τους εκφράζει αντιπαράθεση ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου που αναζητούν διέξοδο από την κρίση, ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας τους».
Τόνισε ότι η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη, με όποια μορφή κι αν έλθει, σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση όπως λένε του διογκωμένου κρατικού χρέους, απλά αποτελεί το εφαλτήριο για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση».
Σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα από την Χρυσή Αυγή ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι».
Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η ΝΔ αξιοποιεί την δράση της «με την θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα». «Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με την φεουδαρχική τότε βία» πρόσθεσε.
«Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι απαιτείται συντονισμός της πάλης του λαού και της νεολαίας μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων για την απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, με ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής- πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.
«Σε αυτήν την υπόθεση θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας και η καθεμιά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά» υπογράμμισε.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αν σήμερα ο λαός δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία, η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερη, όχι μόνο με νέα μέτρα και μνημόνια διαρκείας αλλά και με πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν γενικευμένο πόλεμο, καθώς η κατάσταση στην περιοχή - και όχι - μόνο μυρίζει μπαρούτι. Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και γιατί συμμετέχει στην επέμβαση στην Συρία, αλλά και γιατί υιοθετεί τα προσχήματα του ιμπεριαλισμού και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, να αποκτήσει μερίδιο από το μοίρασμα των αγορών, από τη ληστεία δηλαδή που γίνεται σε βάρος των λαών».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να λησμονείται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναπαράγει όλη την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα «για τον σφαγέα 'Ασαντ», καλώντας και την ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σε επέμβαση στην Συρία, ενώ το ίδιο κόμμα αποθέωνε το μοντέλο Ομπάμα και τον «νέο άνεμο» του Όλάντ που σήμερα πρωτοστατούν στην επέμβαση.Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η αντίσταση και η αντίθεση του λαϊκού κινήματος σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να είναι οργανωμένη αυτοτελώς με κατεύθυνση την αλλαγή τάξης στην εξουσία για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης «από τα κάτω» με κοινωνική, λαϊκή συμμαχία, επέρριψε τεράστιες ευθύνες στις εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και παρατάξεις γιατί καλλιέργησαν την λογική της παραίτησης και της κοινωνικής συναίνεσης αφοπλίζοντας το εργατικό κίνημα, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα, υποχείριο των πολιτικών του επιδιώξεων για εναλλαγή στην κυβέρνηση, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές» και τόνισε οτι «η ανασύνταξη του κινήματος δεν αφορά απλά μια καλύτερη οργάνωση, αλλά πρώτα απ' όλα το περιεχόμενο και την κατεύθυνσή του».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: