Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Χαιρέτισε την απόφαση η Λαγκάρντ Τον Ιανουάριο θα εγκριθεί από το ΔΣ του ΔΝΤ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα


Η κ. Λαγάρντ χαιρέτισε και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Eurogroup για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, όπως είπε
Η κ. Λαγάρντ χαιρέτισε και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Eurogroup για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, όπως είπε   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε, την Πέμπτη, την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι η συνεδρίαση του ΔΣ για να εγκριθεί η καταβολή και του μεριδίου που αναλογεί στο Ταμείο θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να στηρίξει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας και τις διαβεβαιώσεις για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές έλλειμμα το 2013», δήλωσε.

«Τα βήματα αυτά θα διασφαλίσουν τη μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% επί του ΑΕΠ ως το 2020 και την υποχώρησή του σε βιώσιμα επίπεδα κάτω του 110% έως το 2022», σημείωσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύω να εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την ολοκλήρωση της πρώτης έκθεσης για το ελληνικό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: