Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συγκρούσεις έξω από τα δικαστήρια κατά τη μεταφορά των 15 συλληφθέντων

«Πεδίο μάχης» η Ευελπίδων


Ζημιές σε ΙΧ μετά τα επεισόδια στην περιοχή των δικαστηρίων
Ζημιές σε ΙΧ μετά τα επεισόδια στην περιοχή των δικαστηρίων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά τη μεταφορά εκεί των 15 μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, κατά την αντιρατσιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στο χώρο των δικαστηρίων είχε συγκεντρωθεί το βράδυ μεγάλος αριθμός διαδηλωτών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και φώναζαν συνθήματα.
Κατά τη μεταφορά των συλληφθέντων από τον εισαγγελέα στον ανακριτή, από το ένα κτίριο στο άλλο, δημιουργήθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας και ακολούθησε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με τη συμβολή της ομάδας «Δέλτα».
Μέρος του πλήθους απωθήθηκε προς την έξοδο των δικαστηρίων, ενώ οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στους γύρω από τα δικαστήρια δρόμους, προς την πλευρά της οδού Μουστοξύδη, φτάνοντας μέχρι και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια καταδιωκόμενοι από τα ΜΑΤ έσπασαν τη μπάρα και τα τζάμια της κεντρικής εισόδου των δικαστηρίων, καθώς και τα τζάμια ενός υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΕΛ.ΑΣ. και ενός σταθμευμένου ΙΧ.
Κατά τα επεισόδια έγιναν 25 προσαγωγές.
Οι 15 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για την Πέμπτη και επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ. Όσο βρίσκονταν στο γραφείο του ανακριτή, έξω από το Κτίρο 9 των δικαστηρίων βρίσκονταν περίπου 100 διαδηλωτές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: