Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο και νέες 24ωρες απεργίες εντός του μήνα από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς»


Από την τελευταία πολυπληθή διαδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας
Από την τελευταία πολυπληθή διαδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Επιπλέον, την Πέμπτη τα συνδικάτα θα προβούν σε διάβημα και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας, ενώ προσανατολίζονται και προς νέες 24ωρες απεργίες εντός του μήνα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, στα γραφεία της ΓΣΕΕ θα γίνει ευρεία σύσκεψη των Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, προκειμένου να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με την οποία ζητά συνάντηση «άμεσα και πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τα υπό προώθηση μέτρα», τα οποία η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά».

Προς νέες 24ωρες τον Οκτώβριο

Προς νέες εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εντός του μήνα ενάντια στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2013, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια», είπε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, όπως αναφέρει το Reuters.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: