Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει περισσότερο σε εγκληματική συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ανέφερε επίσης ότι «η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι «στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας, αν και σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος».
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους τρεις κεντρικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, τονίζοντας ότι η «μεταρρύθμιση στο δημόσιο δεν είναι μόνο η κινητικότητα». «Είναι πολύ μεγάλο λάθος να το βλέπουμε έτσι. Είναι λάθος να το βλέπουν και οι πιστωτές μας έτσι. Είναι κάτι που θα έχω την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να τους εξηγήσω», τόνισε.
Ανέφερε δε ότι «οι τρεις κύριοι πυλώνες για ένα άλλο δημόσιο είναι η απλοποίηση δομών (αξιολόγηση, νέα οργανογράμματα -κατοχυρωμένα με προεδρικά διατάγματα), η απλοποίηση διαδικασιών, δηλαδή η μείωση της γραφειοκρατίας και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή τρόποι πρόσληψης, εκπαίδευσης, υπηρεσιακής ανέλιξης κλπ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: