Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή «Μίλησε» το κινητό του Γ.Ρουπακιά - Έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα


«Μίλησε» το κινητό του Γ.Ρουπακιά - Έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σημαντικά στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιάς φαίνεται πως έχει στα χέρια της η αστυνομία.
Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ελέγχθηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Γ.Ρουπακιάς την τελευταία ώρα πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα και προκύπτει ότι υπήρξε οργανωμένη κινητοποίηση. 
Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί πολλές κλήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες και κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που κλήθηκαν ή κάλεσαν έχουν ταυτοποιηθεί με πρόσωπα που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.
Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.
Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς αυτούς ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού - Παρί Σεν Ζερμέν, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «Κοράλι», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».
Η υπόθεση ερευνάται πλέον από την τακτική ανάκριση, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ αρμόδιοι αξιωματικοί, τέτοιο βίντεο δεν έχει φτάσει στην Ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: