Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πλαίσιο 12 θέσεων από την ΝΔ για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ



Πλαίσιο 12 θέσεων από την ΝΔ για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση
Με τη σημερινή παρουσίαση του πλαισίου θέσεων του κόμματος για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση, ολοκληρώνεται από την ΝΔ το «πακέτο» προτάσεων για την αντιμετώπιση, σε πρώτο χρόνο, των κεντρικών ζητημάτων τα οποία απαιτείται να επιλυθούν ώστε να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης.


Επί της ουσίας πρόκειται για τη μετακίνηση του επικέντρου της πολιτικής ατζέντας στα θέματα που, πλην της οικονομίας και για την οποία δείχνει να διαμορφώνεται πλέον σαφής εικόνα για τις θέσεις των κομμάτων, απασχολούν έντονα την κοινωνία. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, διασυνδέονται με την οικονομία και την ανάκαμψη, ωστόσο στον ενδιάμεσο χρόνο που απαιτείται, είναι αναγκαίο να ληφθεί μια σειρά από άμεσες αποφάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ένα πλαίσιο 12 θέσεων της ΝΔ, οι οποίες κρίνονται ως άμεσα εφαρμόσιμες –κυρίως διαμέσου νομοθετικών πρωτοβουλιών- για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων, η νομοθετικές προβλέψεις αναφέρονται στα εξής:

-       Ως κεντρικό θέμα αντιμετωπίζεται η διαχείριση των διαδηλώσεων σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Πρώτον είναι η διασφάλιση των συνθηκών ειρηνικής διαμαρτυρίας, ώστε να μη μετατρέπονται οι διαδηλώσεις σε αντάρτικο πόλης και, συναφώς, η χρήση κατασταλτικών μέρων χωρίς να διακυβέυεται η σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών. Δεύτερον, η διαχείριση ολιγάριθμων διαδηλώσεων ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

      Η αλλαγή του ποινικού, δικονομικού και νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

      Η νομοθετική παρέμβαση για τη διαφοροποίηση των κανόνων εμπλοκής, με την ενεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού γειτονιάς

-       Η ενοποίηση διευθύνσεων δίωξης εγκλήματος.

      Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα για την καταπολέμηση της εσωτερικής διαφθοράς.

-       Η εφαρμογή πολιτικών για την αποσυμφόρηση των φυλακών από λαθρομετανάστες.

Στόχευση της Συγγρού είναι να ξαναθέσει συνολικά το πλαίσιο συζήτησης αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας, με κομβικές παρεμβάσεις τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στο νομοθετικό και δικονομικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα γενικό περίγραμμα, εντός του οποίου θα επανασχεδιαστεί ένα νέο μοντέλο κοινωνικής ασφάλειας.

Πάνος Ρασσιάς 
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: