Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Moody's: Η Ελλάδα θα υποφέρει χωρίς ευρώ



Moody's: Η Ελλάδα θα υποφέρει χωρίς ευρώ
Η Ελλάδα βρίσκεται προ των εκλογών και είναι στη διακριτική της ευχέρεια να αποφασίσει για το μέλλον της μέσα στην Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό, κατά την ομιλία του στην 18η οικονομική συνδιάσκεψη των "Αμερικών", που ξεκίνησε από σήμερα στο Μόντρεαλ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι, η Ελλάδα θα πορευθεί καλύτερα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά έξω από αυτήν και πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνη της, παρά με αλληλεγγύη και πειθαρχία.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ μίλησε για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στο μεταίχμιο να πάρει κρίσιμες αποφάσεις όπως είπε.
Τα συμπεράσματα των ομιλιών του πάνελ διηύθυνε ο Μαρκ Ζαντι διευθυντής οικονομικών της Μoody's, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη εάν η χώρα βγει από το ευρώ. Αν αυτό συμβεί, είπε θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων.
Τη διεθνή συνδιάσκεψη παρακολουθεί σήμερα ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος ο οποίος είχε μικρή συνομιλία με τον ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ στο περιθώριο του φόρουμhttp://moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: