Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

"Αντιμνημονιακή κυβέρνηση σημαίνει stop στη βοήθεια!"

Εταίροι και ΔΝΤ ξεκαθαρίζουν



 
 




Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι δεν θα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια, εάν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείξουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, έστειλε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση είναι η αναρχία» δήλωσε η Φέκτερ στην αυστριακή τηλεόραση και πρόσθεσε πως «η ευρωζώνη έχει τη σταθερή θέληση να βοηθήσει και όχι να οδηγήσει μια χώρα σε πτώχευση».

Αναφερόμενη στην Ιταλία, η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της στους ερχόμενους μήνες, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια η Κύπρος, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Tην ίδια ώρα, διάρκεια τριών μηνών -και λιγότερο- έχει το χρονοδιάγραμμα για τη διάσωση του ευρώ, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η κατασκευή της ζώνης του ευρώ χρειάστηκε χρόνο» είπε η κυρία Λαγκάρντ. «Και είναι ένα έργο υπό κατασκευή αυτήν την στιγμή» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ έθιξε εκ νέου το ζήτημα των επίμαχων δηλώσεών της στο βρετανικό Guardian, στις 25 Μαΐου. «Η πληρωμή των φόρων από τους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι εκείνες οι δηλώσεις της προκάλεσαν «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια».

Ταυτόχρονα, αρνήθηκε να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την «πολιτική αποφασιστικότητας και την κινητοποίηση».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: