Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Όχι» στο μνημόνιο, «ναι» σε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, είπε ο Αλ.Τσίπρας

«Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»


Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης
Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης. Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο που οδηγεί στη χρεοκοπία με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εταίρους και πιστωτές.

O ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης, είπε και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε:

  • την κατάργηση των ακριβά αμειβόμενων συμβούλων στα υπουργεία
  • το τέλος του πλουτισμού με δημόσιο δανεικό χρήμα
  • την περικοπή στο μισό της αμοιβής του πρωθυπουργού και των υπουργών
  • την αντικατάσταση του σημερινού νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες
  • την κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες μας
  • την ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες
  • τη σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
Επίσης, είπε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα του δικομματισμού όπως και ότι θα γίνει επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως του σκανδάλου της Siemens. «Τέλος στη ατιμωρησία», είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περνούν στη λήθη της ιστορίας,  αφήνοντας έναν λαό λεηλατημένο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εμείς απλώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ανοικοδόμησης της χώρας από τα ερείπια του μνημονίου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση στις 18, όχι στις 19 Ιουνίου, ώστε να μη ζήσουμε πάλι την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, γιατί στις 28 Ιουνίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Είπε ότι θα επιδιώξει τη συμμετοχή του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στρατηγική θέση του κόμματός του είναι ότι δεν είναι αναγκαίοι οι στρατιωτικοί συνασπισμοί, ωστόσο, πρόσθεσε δεν είναι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Σχετικά με την διαφοροποίηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αλλάζει θέση, ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν ερωτηματικά όταν αλλάζει άποψη πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές

Σε ερώτηση για την ασφάλεια των πολιτών κατά τν διάρκεια ταραχών σε διαδηλώσεις και την δράση των κουκουλοφόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα φαινόμενα βίας εντείνονται και πέραν των διαδηλώσεων εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης της χώρας.

Όσον αφορά τους κουκουλοφόρους, είπε ότι η βία δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι απαιτείται συνολικό σχέδιο για την παρεμπόδιση των ατόμων αυτών να παρεισφρέουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις και κατά συνέπεια πρέπει να αλλάξει η αντίληψη και η επιχειρησιακή αντιμετώπιση της αστυνομίας.

Τέλος, για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα υπάρξει διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης γιατί για τους εφοπλιστές υπάρχει τρόπος να αποφύγουν την φορολογία, εξέφρασε την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία και υπάρχουν μάλιστα διεθνή μοντέλα φορολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας είπε εκ μέρους του εφοπλιστικού κόσμου υπάρχει πρόθεση για συμφωνία αλλά και αν υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει κάθε τρόπο για να πετύχει αποτελέσματα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: