Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ



Επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες να διαμορφώσουν με τη ψήφο τους στις 17 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να πάει με σχέδιο και κυβέρνηση στο κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αλλά και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.
Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης», σημείωσε ότι προϋπόθεση για το σχηματισμό της είναι και η συμμετοχή του δεύτερου κόμματος.

«Η χώρα είναι σε μια κρίση βαθιά και πρωτοφανή. Πρέπει να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας. Να συμφωνήσουν οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «τα κόμματα τα οποία δίνουν αυτόν τον ψεύτικο διπολισμό δεν μιλούν για την επόμενη μέρα».

«Η Ελλάδα οδηγείται στον τοίχο, οδηγείται στην καταστροφή...Και πίσω από αυτά υπάρχουν και συμφέροντα που επενδύουν», επεσήμανε και τόνισε ότι «το λόμπι της δραχμής επενδύει στο αδιέξοδο».

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα L' Unita ο κ. Βενιζέλος προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.
«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση για τη συγνώμη που διατυπώνει σε προεκλογικό διαφημιστικό σποτ του κόμματος σημειώνει ότι είναι ουσιαστική και εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Ή, για να ειπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία, μια αίσθηση αμεριμνησίας για την περίοδο από το 1974 και μετά, και ιδίως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι «το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. Από την άλλη, όμως- προσθέτει - μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».

Ακόμη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν «για το νέο δάνειο, για την μείωση του χρέους και το PSI, έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς. Τώρα, όμως, βάσει του κεκτημένου αυτού και της διαδικασίας της αναθεώρησης που προβλέπει η ίδια η δανειακή σύμβαση, θέτουμε τα ζητήματα που, στην πραγματικότητα είχαμε θέσει και στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: