Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Μαφία του Δημοσίου «κουκουλώνει» τις παρανομίες



του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αδιάψευστα ντοκουμέντα και στοιχεία που υπάρχουν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύπτουν τη λειτουργία Μαφίας μέσα στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το έργο της Μαφίας αυτής είναι να «κουκουλώνει» παρανομίες στο δημόσιο υπαλλήλων και κρατικών παραγόντων ώστε να μη φθάνουν τα πορίσματα των επιθεωρητών στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Τον περασμένο Μάιο (29/5/2010) η πρωτοβουλία πολιτών «Υπηρεσία στον Πολίτη» απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μία επίσημη αναφορά με δεκάδες περιπτώσεις παράβασης καθηκόντων των υπηρεσιακών πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανάμεσα σε αυτές είναι 18 περιπτώσεις, όπου υπάλληλοι σε σωφρονιστικά καταστήματα διευκόλυναν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών μέσα σε αυτά, αποκαλύφθηκε η δράση τους, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Σε άλλες περιπτώσεις υπάλληλοι εφορίας με πράξεις και παραλείψεις έχουν δημιουργήσει ένα έλλειμμα 132 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορες εφορίες. Τα ελλείμματα έχουν διαπιστωθεί αλλά οι υποθέσεις «κουκουλώθηκαν» από τα πειθαρχικά υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τη κάλυψη των παρανομιών αυτών υπάρχει ενημέρωση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος μέσα σε ένα πλέγμα συσκότισης και σιωπής των περισσότερων πειθαρχικών συμβουλίων του δημοσίου προσπαθεί να ανακαλύψει ενόχους και παρανομίες.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η κυβέρνηση η οποία δημιουργεί μία ειδική ομάδα επιθεωρητών – ράμπο ( κατά τα πρότυπα του ΣΔΟΕ) που θα κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε υπουργία και υπηρεσίες ।

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: