Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερος αφέθηκε ο Διώτης...


Ελεύθερος αφέθηκε ο Διώτης
Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετα την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι...
διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των ανακριτών ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, γιατί ήταν παράνομο υλικό. Ωστόσο, όπως είπε, έδωσε εντολή, ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων ανω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.
Για την υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του USB ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι για λόγους αςφαλείας έκανε ένα αντίγραφο, για να μπορέσουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Το USB - επανέλαβε - του το έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έναν μήνα μετά την αποχώρηση του και αυτό, το ίδιο USB, παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Χθες, αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Υπενθυμίζεται ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: