Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Βουλή φέτος δεν κάνει διακοπές

newpost.gr
Η Βουλή φέτος δεν κάνει διακοπές
Αυτή τη χρονιά δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα στη Βουλή, η ολομέλεια θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι με ένα μικρό διάλειμμα 20 ημερών τον Αύγουστο. Αν και δεν έχει υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, όσοι βουλευτές ξέρουν να μετράνε τις μέρες και τις ανάγκες, τις περιμένουν από μέρα σε μέρα.

Μέσα στο καλοκαίρι άλλωστε θα πρέπει να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, να περάσει από τη βουλή ο εφαρμοστικός νόμος, να εγκριθούν τρεις αποκρατικοποιήσεις και να έρθει στη βουλή ο νόμος για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Θα πρέπει επίσης πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου να έρθουν στην ολομέλεια η υπόθεση της Siemens και η υπόθεση των υποβρυχίων, σε διαφορετική περίπτωση τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί ως και το 2009 και ο κόσμος θα έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τον δουλεύουν.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε τους βουλευτές σε τμήματα διακοπών στις αρχές Ιουλίου, όταν ψηφίστηκε το ασφαλιστικό και φρόντισε να βγάλει την κυβέρνηση του από την πρίζα τον Αύγουστο με εκείνο το αλήστου μνήμης «διακοπές χωρίς ενοχές». Φέτος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Σόιμπλε, αφού όλο το καλοκαίρι, θα αναλωθεί στις διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο.

Ακόμα και το περίφημο συμπόσιο της Σύμης φαίνεται να το έχει φάει η μαρμάγκα, θα είναι άλλωστε πρόκληση μέσα και έξω από την Ελλάδα να διαβουλεύεται με κάτι απίθανους τύπους για την προοδευτική διακυβέρνηση ο Πρωθυπουργός την ώρα που ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο. Πέντε μέρες ξεκούραση τον Αύγουστο και πολλές είναι λοιπόν και όσο για τους «τυχερούς» που μπήκαν την Παρασκευή στην κυβέρνηση θα κάνουν βάρδια στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι.

Περισσότερο από όλους θα πρέπει να ετοιμάζεται γι’ αυτό ο Παντελής Οικονόμου και επειδή είναι φρέσκος και γιατί έχει ευθύνη για τα έσοδα, που δεν πάνε καλά. Ίσως καταφέρει όμως να ξεκλέψει κάνα Σαββατοκύριακο, κατά το τέλος Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: