Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου

Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου
Για «πόλεμο» με τους βενιζελικούς ετοιμάζονται οι παπανδρεϊκοί, έστω και χωρίς τον… Γιώργο! Η πρώτη ανάγνωση της νέας κυβέρνησης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος τα πήρε όλα. Το αν θα του βγει θα φανεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Γιατί και τα προβλήματα είναι πολλά και ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τότε, όμως, αξίζει μια προσεχτική ανάγνωση του ανασχηματισμού, σε ότι αφορά στο παπανδρεϊκό μπλοκ.

• Ο Γ. Ραγκούσης υποβαθμίστηκε σε υπουργό Υποδομών. Το υπουργείο του μοιράστηκε στα δύο. Στους παπανδρεϊκούς Ρέππα και Καστανίδη και τον βενιζελικό Κουκουλόπουλο.

• Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, για να γίνει υπουργός Εξωτερικών ο… Στ. Λαμπρινίδης!

• Ο Χ. Παμπούκης υποβαθμίστηκε. Από αντ’ αυτού στο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας έγινε αναπληρωτής του Μ. Χρυσοχοΐδης.

• Η Λ. Κατσέλη έμεινε εκτός κυβέρνησης.

• Ο Δ. Δρούτσας και η Τ. Μπιρμπίλη έμειναν εκτός κυβέρνησης.

• Ο Π. Μπεγλίτης και ο Στ. Λαμπρινίδης είναι εκτός κυβερνητικής επιτροπής.

• Ο Π. Γερουλάνος έμεινε στάσιμος.

• Ο Α. Λοβέρδος, ο πιο συνεπής υπουργός του Γιώργου, έμεινε στάσιμος.

• Οι υποστηριχτές του το 2007 Θ. Πάγκαλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Χρ. Παπουτσής έμειναν στάσιμοι.

Αντίθετα, ο Ευ. Βενιζέλος «κούρεψε» τον Α. Λοβέρδο που ανέπτυξε ηγετικό βηματισμό, τον Γ. Φλωρίδη που είναι πλέον εκτός ΚΟ και τη Μ. Αποστολάκη που είχε μπει στην προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να τον έχει ρωτήσει.

Είναι προφανές ότι στο παπανδρεϊκό μπλοκ ψάχνουν να βρουν από πού τους ήρθε. Άλλοι ρίχνουν ευθύνες στη Ρεγγίνα και άλλοι στον Αθανασάκη. Οι πιο τολμηροί τα βάζουν με τον Νίκο, τον αδερφό του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση, έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι δεν αρκεί για την επιβίωσή τους η στάμπα του προεδρικού. Ο Γ. Παπανδρέου φέρθηκε σα σε κηπουρούς ακόμη και στα κατ’ εξοχήν πολιτικά του στελέχη. Το γεγονός αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό.

Ορισμένοι από τους προαναφερθέντες σκέφτονται τον απογαλακτισμό τους και άλλοι ξεκίνησαν τα ραντεβού για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βενιζελικών। Οι συζητήσεις τους ξεκινούν από την απορία «μα τι έπαθε ο Γιώργος» και φθάνουν στο ερώτημα «εμείς τι κάνουμε». Έχουν ήδη δώσει την απάντηση. «Μπορεί ο Γιώργος να πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη αλλά αυτή τη φορά δε θα το δώσει στον Βαγγέλη χωρίς μάχη»!
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: