Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Λύση τώρα» θα απαιτήσει την Κυριακή ο Παπανδρέου

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τα μισόλογα και τα παζάρια των εταίρων…


http://img.protothema.gr/D14EEBD11104F3E3F67D1B72668E7BB1.jpg
Σε ραντεβού στα τυφλά εξελίσσεται η σύνοδος κορυφής της Κυριακής. Η Αθήνα ακόμη δεν έχει πάρει από τους εταίρους της το σχέδιο διάσωσης που αναμένει. Αντίθετα, ακούει αντιφατικές δηλώσεις ότι δε θα πρέπει να περιμένει πολλά ή πως το κούρεμα θα ξεπεράσει το 40%. Αποτέλεσμα είναι ο πήχης των προσδοκιών να μειώνεται, αλλά η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας να χτυπά κόκκινο.

Γεγονός που τροφοδοτεί τις αντιδράσεις που προκαλούνται από τα μέτρα και λειτουργεί διαλυτικά για τη συνοχή της κοινωνίας και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να πιέσει τα πράγματα.

Σύμφωνα με μία εκδοχή ο πρωθυπουργός θα απαιτήσει «λύση τώρα». «Αλλιώς δε θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής» δήλωσε στο protothema.gr συνεργάτης του. Το μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ειδικότερα το Βερολίνο και το Παρίσι είναι σαφές: «ότι δε μπορεί η χώρα μας με ένα ελάχιστο ποσοστό του ευρωπαϊκού χρέους στο λαιμό της να συνεχίσει να είναι στη λαιμητόμο»!

Το μήνυμα αυτό εστάλη στον κατάλογο των αποδεκτών για μία ακόμη φορά χθες. Όταν έγινε γνωστή η επιλογή της τρόικας να γράψει δύο εκθέσεις. Μία που αποδεσμεύει την έκτη δόση και μία που την… δεσμεύει, αφού εκφράζει επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του χρέους μέχρι το 2020, γεγονός που συνιστά καταστατικό μπλόκο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Η Ελλάδα ζητά καθαρότητα και λύση τώρα» είναι η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: