Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων, αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Περικύκλωση της Βουλής και νέες συγκεντρώσεις


Το συλλαλητήριο της Τετάρτης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών
Το συλλαλητήριο της Τετάρτης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας στη χώρα και από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας. Το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου και ήδη μπροστά από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ.

Από τα ξημερώματα, ο ειδικός μεταλλικός φράχτης τοποθετήθηκε και πάλι επί της Βασ.Σοφίας.

Προσυγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, διαδηλωτές αναμένεται να αρχίσουν να μαζεύονται σε λίγη ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια, ενώ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ βουλευτές του ΚΚΕ αναμένεται να δώσουν και εκείνοι το «παρών» στη συγκέντρωση.

Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα, Πέμπτη, τίθεται σε κατ' άρθρο ψηφοφορία.

Παράλληλα, στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Κυριακή.

Την Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο.

Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών, από το οποίο δεν έλειψαν όμως τα επεισόδια.

Για την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη γενική απεργία, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που κυβέρνηση με τρόικα φέρνουν στον ελληνικό λαό».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: