Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Να σώσουμε την Ελλάδα για να σωθεί το ευρώ"

Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας τάχθηκε σε συνέντευξή του πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ.


"Αυτό που απαιτείται να κάνουμε είναι να σώσουμε τον Έλληνα στρατιώτη γιατί έτσι θα σώσουμε το ευρώ", τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ.

Ο Ζακ Ντελόρ, δε διστάζει να χαρακτηρίσει ζευγάρι τζογαδόρων τους Μέρκελ και Σαρκοζί, ονομάζοντάς τους "ΜΕΡΚΟΖΙ". Σημειώνει πως φέρονται σαν να μπλοφάρουν σε παιχνίδι πόκερ, τζογάροντας όπου μπορούν με το μέλλον της Ευρώπης, ενώ έκανε μια τελευταία έκκληση σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σωτηρία της Ελλάδας.

"Τον Ιούλιο πήραν μια απόφαση θετική, μα πριν καν την υλοποιήσουν πέρασαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ θα έπρεπε να είχαν κάνει το παν για άμεση σύγκλιση των εθνικών κοινοβουλίων,ώστε να ισχύσει από τον Αύγουστο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Ζακ Ντελόρ δηλώνει: "Ποιός δε γνωρίζει τους άρπαγες της αγοράς; Πώς θέλετε μία χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση να διαπραγματευτεί σωστά τις ιδιωτικοποιήσεις της;

Θα έπρεπε οι δημόσιες επιχειρήσεις να είχαν ενταχθεί σε μια υποδομή, να είχαν αποτιμηθεί σε μια λογική τιμή, να είχαν δοθεί τα χρήματα στους Έλληνες και ύστερα από τη σταθεροποίηση των περιουσιακών στοιχείων να πουληθούντην κατάλληλη στιγμή. Αυτό επιβάλλει η λογική".

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Ζ. Ντελόρ δήλωσε πως "Είχαμε τις διαφορές μας στο παρελθόν αλλά τώρα του βγάζω το καπέλο".

Ο Ζακ Ντελόρ υπογράμμισε πως περιμένει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις από την προσεχή συνάντηση των G20 , αλλά πάνω σε καθαρές συμφωνίες।

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: