Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σε χρηματοκιβώτιο στη Βουλή τα ονόματα των 1739 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

http://newpost.gr

Σε χρηματοκιβώτιο στη Βουλή τα ονόματα των 1739 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου
Σε χρηματοκιβώτιο της Βουλής βρίσκονται οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες προς το δημόσιο και τους μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες 1.739 είναι τα ονοματα των μεγαλο-οφειλετών και 751 τα ονόματα των μεγαλο-καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Το υψηλότερο ποσό οφειλής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνει τα 636 εκατομμύρια ευρώ ενώ η υψηλότερη εξαγωγή χρημάτων σε τράπεζα του εξωτερικού αγγίζει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των μεγαλο-καταθετών υπάρχουν και τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με καταθέσεις άνω των 100.000, αλλά και 18 ατομα που παίρνουν επίδομα ανεργίας και εμφανίζονται να έχουν βγάλει από τη χώρα σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά που κυμαίνονται από 1 έως 15 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 10.000 ή 20.000 ευρώ

Τα μέτρα ασφαλείας πάντως στην επιτροπή οικονομικών είναι πολύ αυστηρά και οι βουλευτές που προσέρχονται για να δουν τα στοιχεία παρά μόνο τους επιτρέπεται να διαβάζουν τις λίστες δίχως να έχουν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας είναι παρών υπάλληλος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: