Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Υπέκυψε η Βάσω στον εκβιασμό του Γιώργου και ψηφίζει το άρθρο 37- Αγωνία για Λούκα και Μίμη









Υπέκυψε η Βάσω στον εκβιασμό του Γιώργου και ψηφίζει το άρθρο 37- Αγωνία για Λούκα και Μίμη
Δίνοντας δραματικούς τόνους στην ομιλία της πριν από λίγα λεπτά η βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, χάνοντας μάλιστα προς στιγμήν τα λόγια της στη Βουλή, τοποθετήθηκε υπέρ της ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου, δίνοντας τέλος από τη πλευρά της τουλάχιστον στην αγωνία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του πρωθυπουργού.

Η κυρία Παπανδρέου αναφέρθηκε στις διαρκείς διαφωνίες και ενστάσεις της με το Μνημόνιο, το ρόλο της τρόικας αλλά και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση αλλά κατέληξε ότι στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Newpost.gr, της έγινε ξεκάθαρο ότι «έστω και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί, δεν θα πάρει η χώρα την έκτη δόση».

Η κυρία Παπανδρέου υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη και «αναγκάζεται» να ψηφίσει το άρθρο 37.

Άλλος ένας πονοκέφαλος για την κυβέρνηση είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη η οποία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37.

Ωστόσο, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα σήμερα με τον πρωθυπουργό, η κ. Κατσέλη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και αναμένει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο».

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος και στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή εξέφρασε τη διαφωνία του με το πολυνομοσχέδιο και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίλημμα που ετέθη στην κυρία Παπανδρέου θα τεθέι με τον ίδιο τρόπο και στην κ. Κατσέλη.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν αναμένεται «εύκολη υπόθεση» για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καθυστερεί μέχρι η κυβέρνηση να πείσει όλους τους διαφωνούντες βουλευτές.

Παράλληλα, με δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γι’ αυτό ψηφίσαμε χθες και 154 επί της αρχής. Όταν σου λένε ότι χωρίς αυτό θα γίνουμε Αργεντινή Χ2, ότι θα τρωθεί το τραπεζικό σύστημα έχω εγώ τη δυνατότητα να πω όχι; Με το να πνίγει τους Έλληνες η Ευρώπη, η κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τίποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: