Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής

Αγωνία πριν τις αποφάσεις

(Φωτογραφία: Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναβληθεί και πάλι η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Die Welt.

Επικαλούμενο πηγές του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Σύνοδος πιθανόν να μετατεθεί λόγω της εμπλοκής των συνομιλιών για την ενίσχυση του μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF).

Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν ενημερωθεί για τη μελλοντική λειτουργία του EFSF, ωστόσο το θέμα της μόχλευσης του μηχανισμού δεν έχει διευκρινιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και της αντιπολίτευσης πιέζουν να επανεξετάσει το γερμανικό κοινοβούλιο το θέμα του EFSF πριν τη Σύνοδο, σύμφωνα πάντα με την Welt.

Ωστόσο, δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν άγνοια για το ενδεχόμενο της αναβολής, σε δηλώσεις τους στο Reuters.

«Δραματοποιούν λίγο τα γεγονότα», είπε ένας διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπόψη του οποιαδήποτε αλλαγή στα σχέδια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη διαφωνούν ακόμη γύρω από το πώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα κεφάλαια του EFSF μέσω της μόχλευσής τους.

O κ. Σόιμπλε επανέλαβε ακόμα την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η συνεισφορά του Βερολίνου στο ταμείο, από τα ήδη προβλεπόμενα 211 δισ. ευρώ (σε εγγυήσεις).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: