Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

''ΤΑ ΑΕΙ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ''...


Τη δυνατότητα να επιλέγουν τα Πανεπιστήμια τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και τον αριθμό  των φοιτητών που μπορεί να μετεγγραφούν σε αυτά...
διερεύνησε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.


Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί σε συνεργασία με την ΑΔΙΠ.

«Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων», αλλά παρατήρησε πως «υπάρχει και το πρόβλημα της φτώχειας».

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο υπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα του υπουργείου ώστε να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα, όσον αφορά στις καταλήψεις, τονίζοντας ότι «καμία ώρα διδασκαλίας δεν θα χαθεί».

«Δεν λέμε όχι στις κινητοποιήσεις, που είναι δικαίωμα αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απώλεια διδακτικών ωρών», είπε, ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανάμειξη στην παρέμβαση της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις και έκανε λόγο για κομματικές παρεμβάσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι σήμερα με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τη στήριξή της στις μαθητικές κινητοποήσεις, τονίζοντας πως «ο αγώνας των μαθητών, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_742.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: