Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βολές για τη δήλωση περί δημοψηφίσματος Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά Σπηλιωτόπουλου για το τζαμί


Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά Σπηλιωτόπουλου για το τζαμί
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να γίνει δημοψήφισμα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

«Ο κ.Σπηλιωτόπουλος τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος για ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πλειοψηφίας. Προστατεύουν το δικαίωμα κάθε ατόμου και κάθε ομάδας ακριβώς απέναντι στη βούληση της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πρόκειται για άγνοια των βασικών αρχών του δυτικού θεσμικού πολιτισμού ή δεν έμαθε ότι έφυγε ο κ. Μπαλτάκος;» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Για προώθηση ακροδεξιάς ατζέντας κατηγόρησε τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων η ΔΗΜΑΡ.

«Την ώρα που εμβρόντητη και οργισμένη η δημοκρατική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανοίγει την ακροδεξιά ατζέντα συντασσόμενος με όσους θέλουν να μπλοκάρουν την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προσφέρονται για τις προεκλογικές ανάγκες ουδενός».

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε με μία διευκρινιστική δήλωση μέσω Twitter:

Δεν συζητάμε για το αν οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν λατρευτικό χώρο (αυτό εξυπακούεται) αλλά αν πρέπει να είναι στο κέντρο της Αθήνας!
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: