Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τρεις ...πρώην για τον Μπαλτάκο...


xynidis
Θέση στην υπόθεση Μπαλτάκου, παίρνουν τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναδεικνύοντας ο καθένας από μία ξεχωριστή πτυχή του θέματος.
Άλλο πρωθυπουργό από...
την παρούσα Βουλή, ζητά με παρέμβασή του στα social media, ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας πως «το όλο παρακράτος που αποκαλύφθηκε δεν είναι του Μπαλτάκου, είναι του Σαμαρά», και αποδίδοντας προφανέστατα την όλη ευθύνη στον πρωθυπουργό και τις επιλογές των συνεργατών του.
Τους «λαλίστατους των ημερών» καλεί να πουν το ...αυτονόητο, δηλαδή ότι «η παραίτηση Μπαλτάκου δεν σώζει πλέον τα προσχήματα», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. «Εκτός και αν ακόμα και αυτό λογίζεται ως αποσταθεροποίηση, στην κατά τα άλλα 'σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση Σαμαρά», όπως λέει με νόημα.
Τέλος, την νομική -και πολιτική βεβαίως- διάσταση του θέματος αναδεικνύει ο Σωκράτης Ξυνίδης. Νομικός γαρ, εξηγεί σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο ιστολόγιό του, τους λόγους για τους οποίους «δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να σιωπήσει»...
Μιλώντας για «σωρεία ποινικών αδικημάτων, μέχρι πλήρους ευτελισμού των θεσμών και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης», αλλά και για σχεδόν ...κατάλυση του Πολιτεύματος, ο κ.Ξυνίδης, αφού απαριθμεί τα αδικήματα, επισημαίνει πως «η Δικαιοσύνη έχει μία μόνο ευκαιρία να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να την εμπιστεύεται. Να μην σιωπήσει και να μην κρυφτεί». Θυμίζει άλλωστε με νόημα ότι η πολιτική ηγεσία ήταν αυτή που πέταξε τη λάσπη πάνω της, από την ώρα που ο κ.Μπαλτάκος δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά μόνο το τεκμήριο αυτών...
Δείτε εδώ, ολόκληρη την ανάρτηση του κ.Ξυνίδη  εδώ

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: