Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Παπανδρέου: Οι δηλώσεις μου ισχύουν...



Αναφορές στο ζήτημα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και των ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου Ideas Lab 2014 που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης CEPS.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν...
η Ευρώπη και η Ελλάδα αντέχουν μια πολιτική κρίση που θα προκύψει από έναν ενδεχόμενο εκλογικό κύκλο στην περίπτωση που επιμείνει στην απόσυρση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι "οι εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν κι ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να κερδίζει συνέχεια αν εμείς υποστηρίξουμε τις αρχές μας και μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που είναι σωστό".

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ζήτημα θέμα δημοκρατίας. Στη συνέχεια συνομιλώντας σε ομήγυρη δημοσιογράφων ανέφερε σχετικά με τη μελλοντική του εμπλοκή στο πολιτικό σκηνικό ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει την Ελλάδα να πετυχαίνει και αυτός θα βοηθήσει.

Τόνισε επίσης ότι η προηγούμενή του τοποθέτηση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεχίζει να ισχύει: "Ο σκοπός είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές που υπηρετούμε".

Απέφυγε κατά τ' άλλα να αναφερθεί περισσότερο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου μίλησε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Λετονίας σε πάνελ για τον ρόλο της Ευρώπης στην οικονομική κρίση.



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: