Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ντράγκι:Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα

Ικανοποιημένος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό βήμα από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», που αντιπροσωπεύει πρόοδο σε σχέση με πριν.
«Τώρα περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών ανισορροπιών και να προχωρήσουν σε μέτρα αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα».
Σε ερώτηση αν η ΕΚΤ «θέλει να παραιτηθεί των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα για να βοηθηθεί η χώρα», ο Μάριο Ντράγκι απάντησε ότι «είναι στη δικαιοδοσία των κυβερνήσεων εάν θα βοηθήσουν την Ελλάδα με αυτά τα κεφάλαια».
Επανέλαβε ωστόσο ότι «η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων εφόσον προηγηθεί σχετικό αίτημα από κάποια χώρα της Ευρωζώνης και προκειμένου να αποτρέψει καταστροφικά σενάρια που θα έθεταν σοβαρές προκλήσεις για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι «οι ρυθμοί του πληθωρισμού αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω του 2% στη διάρκεια του 2013 και να παραμείνουν σε επίπεδα συμβατά με τη σταθερότητα των τιμών».
Σημείωσε όμως ότι «η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να παραμείνει υποτονική, ενώ οι ρυθμοί του πληθωρισμού αναμένεται να παραμείνουν σε επίπεδα άνω του 2%  σε όλη τη διάρκεια του 2012».
Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε «ότι οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και τα αντισυμβατικά μέτρα πολιτικής που έχει δρομολογήσει έχουν προσφέρει στήριξη στην οικονομία».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: