Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Σήκωσε το γάντι» που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στον κ. Σαμαρά Ευ. Βενιζέλος: «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο θάνατο της χώρας»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται με όρους κηδείας. Επενδύει στο θάνατο της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σηκώνοντας το γάντι που νωρίτερα είχε πετάξει ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, επέκρινε έντονα την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να παρακολουθεί την όξυνση της κοινωνικής κρίσης και νομίζει ότι με αυτόματο τρόπο θα βρεθεί στην εξουσία. Ότι έχει πείσει το λαό. Τον βρήκαν τον ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την κρίση, αλλά δίνουν μια μάχη οπισθοφυλακής». 

Πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας μάχεται το μέλλον με το παρελθόν. Ζητάει εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μήνες μετά από μια διπλή αναμέτρηση που προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κοινωνία». 

Υποστήριξε όμως ότι το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ για εκλογές δεν απευθύνεται στον λαό, αλλά «στο εσωτερικό του κόμματός του. Θέλει να επιλύσει τον  εσωτερικό διχασμό του κόμματός του και απαντά στον κ. Λαφαζάνη. Γιατί ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος ως ώριμος είπε την αλήθεια ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν».

Σημείωσε ότι τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν το « επίπεδο της φθήνιας και ένδειας πολιτικών επιχειρημάτων: η λίστα Λαγκάρντ, ο προστατευόμενός του Βαξεβάνης και οι εργαζόμενοι Καλαματιανοί του Μουσείου Ακροπόλεως. Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα ποια είναι; Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στην Βουλή. Συγκαλύπτετε αυτόν που την συγκάλυψε».

Τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν η άρση του τραπεζικού απορρήτου, την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε».

Είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup την 12η Νοεμβρίου θα κριθούν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελλάδα (επιμήκυνση και εκταμίευση δόσης). 

Αναφορικά με τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν το κόμμα του, είπε: «Κάποιοι με ανιστόρητο μίσος έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, τους δίνουμε λαβές και εμείς. Ας αναλογιστούν όλοι τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ δεν σήκωνε τα βάρη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Χρυσή Αυγή και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της είπε «Την ΧΑ την είδα πεσμένη σήμερα, μίλησε για ειδικό δικαστήριο! Πώς και δεν είπε για έκτακτα στρατοδικεία;»

Τέλος, εξήγησε ότι με τη ΝΔ « δεν ταυτιζόμαστε ταξικά και ιδεολογικά συνεργαζόμαστε για τη σωτηρία της πατρίδας», ενώ αιχμές άφησε για την ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Δεν παίζουμε με την στρατηγική της χώρας, θέτοντας θέματα όσο ευαίσθητα και αν είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: