Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επιμήκυνση ζήτησε ο Βενιζέλος

Ποια θέματα αναπτύχθηκαν...



 



Συνάντηση για περισσότερο από μία ώρα είχε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους από την πλευρά της Τρόικας υπήρξε μια κατ’ αρχήν κατανόηση και ότι έχουν αντιληφθεί για το τι ζητάει η Ελλάδα, κυρίως στο θέμα της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Εκεί που υπάρχει η διαφορά είναι στο ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα»,σημείωνε μετά τη συνάντηση ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο στέλεχος συμπλήρωνε πως όσο δύσκολο είναι να παρουσιαστεί στο εσωτερικό της Ελλάδας ένα νέο πρόγραμμα μέτρων, τόσο δύσκολο είναι να παρουσιαστεί στο εσωτερικό των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ μια νέα επιμήκυνση.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Τα ανώτατα στελέχη της Τρόικας θα παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα, από την Ιπποκράτους με δελτίο Τύπου σημείωναν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανέπτυξε στους επικεφαλής της Τρόικας τις θέσεις που περιλαμβάνονται στη δήλωση που έκανε χθες, μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (δημόσια διοίκηση, φορολογική διοίκηση, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το δικαστικό σύστημα, άνοιγμα επαγγελμάτων), η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (χωρίς η αλλαγή στη διοίκηση του ΤΑΙΠΔ να μειώσει τους υφιστάμενους ρυθμούς), η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη να παραταθεί η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση.

Συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την τρόικα, καθώς όπως είναι προφανές η Ελλάδα μετέχει και σε επαφές που γίνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: