Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Δύο έξοδοι κινδύνου...



Μπροστά στο δίλημμα του να επιλέξει ο ίδιος τον χρόνο των εκλογών ή απλά να περιμένει την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα στις «κάλπες», βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός.
Η νέα ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Γ. Παπανδρέου (εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»), ο οποίος θέτει ως απώτατο χρονικό σημείο διενέργειας εθνικών εκλογών την άνοιξη του 2010, αναγκάζει τον κ. Κ. Καραμανλή αλλά και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να απαντήσουν και δημόσια στην πρόκληση.
Οι Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος και Αρ. Σπηλιωτόπουλος τάσσονται υπέρ των εκλογών τον...
Σεπτέμβριο
Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα πάρει τελικά ο πρωθυπουργός θα παίξει αναμφισβήτητα η θέση που θα διατυπώσει ο κ. Γ. Σουφλιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός πιστεύει ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα «μετρά» μόλις έξι μήνες ζωής και ως εκ τούτου, πέραν ορισμένων διορθωτικών αλλαγών, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Ο χρόνος αποφάσεων
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο, κάθε άλλο παρά το αποκλείει, αλλά πιστεύει ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν αργότερα (μέσα στο καλοκαίρι) και εφόσον υπάρξει συγκεκριμένο έργο και γίνει η καταγραφή των αντιδράσεων της κοινής γνώμης.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης πάντως, με βάση τις θέσεις που έχουν διατυπώσει πολλά στελέχη -είτε δημόσια είτε στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους- έχουν διαμορφωθεί δύο ομάδες:

Εκείνων που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό και το νέο κυβερνητικό σχήμα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, με το επιχείρημα ότι η χώρα και η οικονομία δεν αντέχουν μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Εκείνων που θεωρούν ότι πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Σύμφωνα με τις δικές τους εισηγήσεις, ο κ. Καραμανλής πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τον Σεπτέμβρη και να περιμένει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να τον κατηγορήσει για «παιχνίδι με τους θεσμούς».

Συγκεκριμένα τα πρόσωπα και οι θέσεις που έχουν λάβει, έως αυτή την ώρα, τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, παρουσιάζονται πάνω.
ΕΘΝΟΣ


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: