Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Το Press-gr αποκαλύπτει ένα "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" ντοκουμέντο για το σκάνδαλο της Siemens...

http://press-gr.blogspot.com/

-Στον δικηγόρο Γιαννίδη όλα τα αντίγραφα από τον τραπεζικό λογαριασμό που έκανε τις "πληρωμές" ο Πρ. Μαυρίδης!..

Tι απέγιναν τα στοιχεία αυτά; Πού βρίσκονται τώρα;

Του Στάθη Παλαιολόγου

Το Press-gr αποκαλύπτει σήμερα ένα νέο ντοκουμέντο για την υπόθεση της Siemens που μπορεί να ρίξει φως σε πολλές από τις μέχρι σήμερα πτυχές του σκανδάλου και να φέρει στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία για τις "διαδρομές" του χρήματος...
Πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο της Siemens από το οποίο προκύπτει ότι δόθηκε εντολή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο να παραδοθούν στον δικηγόρο Ιωάννη Γιαννίδη (φωτογραφία) όλα τα αντίγραφα και κάθε είδους στοιχείο από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος Πρόδομος Μαυρίδης.
Το εσωτερικό σημείωμα με την ένδειξη "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" έχει συνταχθεί στο Ερλάγκεν, στις 10 Μαρτίου 2006 στο "Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)" και φέρει την υπογραφή Dr. Burgard.
Ο Dr. Bugard ήταν ο υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου που ανέλαβε τις έρευνες στην Siemens όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δωροδοκιών και του μαύρου χρήματος. Σύμφωνα λοιπόν με το σημείωμα που έχει συντάξει και υπογράψει ζήτησαν, μαζί με τον Dr. Walisch της εταιρείας, από τον τότε γενικό διευθυντή της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκο να καλέσει τον προκάτοχό του Πρ. Μαυρίδη, να σταματήσει τις πληρωμές από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε, να μεταφέρει όλο το υπόλοιπο -που ήταν χρήματα της Siemens- σε άλλο λογαριασμό και να παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα και αντίφραφα στον κ. Γιαννίδη.
Το πλήρες κείμενο του σημειώματος (δημοσιεύουμε αριστερά την μετάφραση και δεξιά το πρωτότυπο ντοκουμέντο στα γερμανικά) έχει ως εξής:
"Ελράγκεν, 10 Μαρτίου 2006
Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)
Dr. Burgard


Επικοινωνία Δικηγόρου - Πελάτη
Προνομιακή και Εμπιστευτική


Σημείωση
O κύριος Δρ. Walisch και ο υπογράφων εκάλεσαν την 10 Μαρτίου 2006 και περί ώρα 13.20 τον κύριο Δρ. Χριστοφοράκο και του ζήτησαν, υπό την ιδιότητά του ως υπηρεσιακός προϊστάμενος, να ανεύρει αμέσως τον κύριο Δρ. Μαυρίδη και να του ζητήσει τα ακόλουθα:
-να σταματήσει τις πληρωμές από τον ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό του στην Societe General Private Banking Hellas
-να μεταφέρει το υπάρχον πιστωτικό υπόλοιπο αυτού του λογαριασμού, όπου συμφώνως με δηλώσεις του πρόκειται για χρήματα της Siemens, στο συνολικό ύψος αυτών, σε έναν κατονομαζόμενο τραπεζικό λογαριασμό της Siemens AG.
-να παραδώσει αμέσως τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό, στον διορισμένο δικηγόρο της Siemens, Γιαννίδη.
Ο κ. Χριστοφοράκος επανακάλεσε περί ώρα 13.45 και ανέφερε ότι πληροφόρησε τον κύριο Δρ. Μαυρίδη για το πρώτο εκ των προαναφερθέντων θέμα. Μια περαιτέρω συζήτηση επακολουθεί την ίδια ημέρα μεταξύ 16.30 και 18.00, για να εξασφαλίσουν τα δύο υπόλοιπα
θέματα.

Burgard".

Είναι προφανές ότι από το λογαριασμό αυτό και τις κινήσεις του μπορούν να διαπιστωθούν πάρα πολλά πράγματα για τις "πληρωμές" που γίνονταν. Ο κ. Γιαννίδης που αναφέρεται στο σημείωμα είναι ο γνωστός δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής, που μέχρι πρότινος ήταν συνήγορος του Μιχ. Χριστοροράκου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι:
-Παρέλαβε "τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό", από τον κ. Μαυρίδη σύμφωνα με την εντολή που φέρεται να έλαβε ο κ. Χριστοφοράκος;
-Αν τα παρέλαβε τι τα έκανε;
-Τα έδωσε στον κ. Χριστοροράκο;
-Τα έδωσε στην Siemens της οποίας ήταν διορισμένος δικηγόρος;
-Τα έδωσε στην αμερικανική «Debevoise & Plimpton» που έκανε τον εσωτερικό έλεγχο;
-Ή τα έδωσε στη Δικαιοσύνη;
Και βεβαίως ένα θέμα είναι αν -ύστερα από την αποκάλυψη αυτή- θα κληθεί, όπως επιβάλλεται (και με ποια ιδιότητα...) ο κ. Γιαννίδης από την Δικαιοσύνη για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Επίσης, έχει σημασία και τι θα πράξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Δεν πρέπει να τον καλεσει να δώσει εξηγήσεις;
Όπως και νάχει, από τα "ίχνη"του λογαριασμού αυτού μπορούν να αποκαλυφθούν πολλά για το μεγάλο σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του...


Δεν υπάρχουν σχόλια: