Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΔΕΗ: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος 11.00-16.00

newpost.gr
Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΔΕΗ: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος 11.00-16.00
Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια οι περικοπές ρεύματος, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της που είναι εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν Η εταιρεία ενημερώνει ότι:

• Η ΔΕΗ είναι σε συνεχή συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), από τον οποίο και περιμένει σχετική εντολή για την έκταση των περικοπών ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα).

• Η Επιχείρηση έχει καταρτίσει και θα ανακοινώσει μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) που θα είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες: από τις 11:00 – 16:00.

• Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στην εφαρμογή της εταιρείας για έξυπνα κινητά. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Σημειώνεται ότι κλιμακοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που απέβη άκαρπη. Η απεργία, όπως είπε, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Συνδικαλιστές ανέφεραν, εξάλλου, ότι το πρωί διαπιστώθηκε πως χάθηκαν ή εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Α. Ζερβού.

Η υπόθεση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ερευνάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: