Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στηλιτεύει η αντιπολίτευση τα νέα επώδυνα φορολογικά μέτρα

«Τα μέτρα πτωχεύουν το λαό»

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι. Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα. Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους. Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας. Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ κ. Ιωάννης Βρούτσης.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση διά του υπουργού οικονομικών τσακίζουν το λαό και τη ζωή του. Τα μέτρα αυτά πτωχεύουν το λαό» σχολίασε το ΠΑΜΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους στις 28 και 29 Νοέμβρη να στείλουν «ένα ηχηρό μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούν με το εφιαλτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν».

Για «ιστορικό έγκλημα» έκανε λόγο από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Θα το ψηφίσετε κύριοι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας; θα συναινέσετε στο έγκλημα; Αυτό το ιστορικό έγκλημα υπάρχει κανείς, που πιστεύει ότι, την υπογραφή θα βάλουν μόνο ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου; Θα τη βάλλουν όλοι όσοι ψηφίσουν, και όσοι στα μουλωχτά στηρίζουν», εννοώντας κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι απαράδεκτα, πρόκειται για φορολογικά που χτυπάνε ακόμα περισσότερο τη μισθωτή εργασία, προσβάλλουν τους συνεπείς φορολογικά πολίτες και αποδυναμώνουν τους οικονομικά αδύναμους», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της κρίσης και η λήψη των μέτρων να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί στην άνιση κατανομή των βαρών. Και το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μέτρων είναι η άνιση κατανομή των βαρών και το πλήγμα που κάθε τόσο δίνεται στους οικονομικά αδύναμους», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Ο κ Βενιζέλος εμμένει στη λογική της κυβέρνησης να αυξάνει τους φόρους και να μην μειώνει τις δαπάνες. Η Δημοκρατική Συμμαχία παρουσίασε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, που βασίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και όχι στη φορολογική εμμονή. Η πρόταση αυτή βρήκε ακροατήριο και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε την κυβέρνηση, αν επιθυμεί στοιχειωδώς τη συνεννόηση, να τη μελετήσει σοβαρά και να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: