Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση


newpost.gr
Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση
«Η Ελλάδα εξασφάλισε την πέμπτη δόση ύψους 12 δισ. ευρώ.για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Πλέον δε θα είμαστε υπό τον εκβιασμό του φόβου των αγορών», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. «Επιτύχαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της Ε.Ε. τα οποία στόχο έχουν την αναπτυξιακή πολιτική και τη στήριξη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

«Εξασφαλίσαμε μια περίοδο σταθερότητας από εξωτερικές πιέσεις για να μην έχουμε ανάγκη να εξαρτόμαστε από δάνειες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πετύχαμε τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος για τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ ημών και εταίρων που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση θεμάτων, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η παιδεία και η υγεία».

Επίσης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι η πρόταση για αυστηρά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για τους παραπάνω στόχους είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: