Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και ποιος ακόμα;


newpost.gr
Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και ποιος ακόμα;
Θα καταψηφίσει ο Θωμάς Ρομπόπουλος τα νέα μέτρα όπως δήλωσε στον Παπαδάκη και επανέλαβε πριν από λίγη ώρα στον Ν. Χατζηνικολάου. Είναι ο δεύτερος που ανακοινώνει κάτι τέτοιο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συρρικνώνεται έτσι στους 153.

Στο Μαξίμου είναι ήδη εξαιρετικά ανήσυχοι ότι το πρόγραμμα με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που υποχρέωσε η τρόικα τον Βενιζέλο να πάρει, μπορεί και να μην περάσει από την ολομέλεια. Ο ίδιος ο Βενιζέλος μάλλον σκέπτεται πως θα ξεφύγει και γι’ αυτό εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να περάσει τη νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές.

Τι θέλει ο Ρομπόπουλος; Πολιτική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε ακριβώς επειδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Αυτό δηλαδή που ζήτησε και η Βάσω Παπανδρέου, να απειλήσει η Ελλάδα με χρεοκοπία, για να τρομάξει τους Ευρωπαίους.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πάντως, πως ο Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση στο Eurogroup και έπεσε πάνω σε τoίχο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιστρέφοντας οι Ευρωπαίοι του επέβαλλαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από αυτά που σκόπευε να πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: