Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καρφιά Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου: «Δεν κάνω δήλωση ότι δε θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα»

newpost.gr
Καρφιά Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου: «Δεν κάνω δήλωση ότι δε θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα»
Για ακόμα μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάρφωσε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατα την πρώτη του παρουσία στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Δε λέω ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι όσο είμαι υπουργός δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα», είπε ο κ.Βενιζέλος καρφώνοντας τον τέως «Τσάρο» αλλά και αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη για τον ίδιο τη χθεσινή μέρα και άδικα τα μέτρα που ανακοίνωσε και πρόσθεσε «Μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθούμε μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά για συναίνεση καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζοντας ότι αυτό έπρεπε να απορρέει από το ένστικτο της εθνικής συνείδησης και όχι να επιβάλατε από τους εταίρους .

«Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: