Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ανακοίνωση της τρόικας για την Κύπρο


"Πρόοδος" έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Τρόικας και των κυπριακών αρχών, αναφέρεται σε μια κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στη σχετική ανακοίνωση της τροίκας σημειώνεται ότι η αποστολή της Επιτροπής , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές πάνω σε διάφορες πτυχές ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής .
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι κυπριακές αρχές και οι αντιπροσωπείες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σημείωσαν καλή πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας πάνω σε βασικές πολιτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομία να επιστρέψει σε αειφόρο ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν από τα αρχηγεία των οργανισμών με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: