Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΔΕΝΔΙΑ - ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ Η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της για τις αποδράσεις και τη βία στις φυλακές



i-kyvernisi-pairnei-ta-metra-tis-gia-tis-apodraseis-kai-ti-via-stis-fylakes 
Πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων και αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με αφορμή τα γεγονότα στα Τρίκαλα.

Ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε και θα υλοποιηθεί η πρόσληψη 500 συγκεκριμένα σωφρονιστικώνυπαλλήλων, ενώ θα δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας σε κάποιο ήδη υφιστάμενο σωφρονιστικό κατάστημα, για τους καταδίκους σοβαρών εγκλημάτων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή βίαιων πράξεων εντός των φυλακών. Ο κ. Δένδιας είπε, συγκεκριμένα, ότι θα δοθεί βαρύς οπλισμός στους εξωτερικούς φρουρούς, ενώ τα ΕΚΑΜ θα πραγματοποιούν επιδρομές εντός των φυλακών, για τη διενέργεια ελέγχων.

Τέλος, αναμένεται να αποδοθουν ευθύνες για τα περιστατικά στα Τρίκαλα, με σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, για την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού όπως και την πρόσφατη απόδραση των 11 κρατουμένων.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης,υπογράμμισε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε «να ενισχυθεί η φρούρηση των φυλακών, για να καταστεί πλέον αδύνατη η απόδραση με τις συνθήκες που έγινε προχθές στα Τρίκαλα».

Προανήγγειλε εξάλλου ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση εγκληματιών στις φυλακές, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα οδηγούνται όσοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η « Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι η παρουσία των ΕΚΑΜ θα στις φυλακές θα «πυκνώσει», με τις ειδικές μονάδες να πραγματοποιούν «τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους».
Π.Ρ
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: