Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Δ.Αβραμόπουλος: Θα κυβερνήσει ο Γιώργος...- "Κόβει" απο την Ντόρα!



Μιλώντας για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ο Δ.Αβραμόπουλος έκανε την εκτίμηση ότι θα «κυβερνήσει με stuff» εννοώντας με συμβούλους της εμπιστοσύνης του κατά το αμερικανικό πρότυπο και πρόσθεσε ότι «και εγώ το ίδιο θα έκανα».
* "Οταν εγώ ήμουν διπλωμάτης η κ. Μπακογιάννη ήταν γραμματέας στο γραφείο του μπαμπά της"!

του Σπύρου Γκουτζάνη

Με την γνωστή του αβρότητα και με χιούμορ ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έριξε τα πρώτα καρφιά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους παρότι διευκρίνησε ότι «δεν θέλει να είναι στο κάδρο της διαδοχής».

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε δημοσιογράφους από το πολιτικό ρεπορτάζ όπως και συντάκτες από τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας για καφέ ή κρασί και καναπεδάκια στο καινούργιο Metropolis. Χαλαρός με τζιν παντελόνι και χωρίς γραβάτα ο κ. Αβραμόπουλος ήταν σε μεγάλα κέφια.

Όταν δημοσιογράφος παρατήρησε ότι από το προεκλογικό φυλλάδιό του που έχει φωτογραφίες με έλληνες πολιτικούς και διεθνείς προσωπικότητες απουσιάζει φωτογραφία του με την κ. Μπακογιάννη ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «ούτε στο δικό της φυλλάδιο υπάρχει τέτοια φωτογραφία. Ίσως οφείλεται στο ότι όταν εγώ ήμουν διπλωμάτης η κ. Μπακογιάννη ήταν γραμματέας στο γραφείο του μπαμπά της». Όταν πάλι δημοσιογράφος είπε με χιούμορ «τα λες αυτά γιατί ζηλεύεις» ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «δεν ζηλεύω που δεν έχω πατέρα πρωθυπουργό γιατί τότε μπορεί να ήμουν κι εγώ γραμματέας». Ο κ. Αβραμόπουλος θέλησε να προβάλλει ότι εν αντιθέσει προς την κ. Μπακογιάννη αλλά και με άλλους κορυφαίους της ΝΔ που είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών ο ίδιος είναι αυτοδημιούργητος. Σε άλλη ερώτηση για το αν «η χαλαρότητά του οφείλεται στο ότι δεν είναι πολύ πίσω από την κ. Μπακογιάννη στην Α΄ Αθήνας» ο υπουργός απάντησε «πάντα αφήνω τις κυρίες να προηγούνται» για να προσθέσει πιο σοβαρά ότι «στις εκλογές σημασία έχει να εκλεγείς και να εκλεγείς δυνατά». Αντιπαρήλθε χαμογελώντας ως καλοπροαίρετο αστείο την ερώτηση δημοσιογράφου «αν βλέπει ότι το κόμμα του θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές;». Επ αυτού είπε ότι τα ενδεχόμενα είναι είτε αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είτε νίκη χωρίς αυτοδυναμία και πρόσθεσε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και ότι σύντομα θα γίνουν ξανά εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία σε περίπτωση ήττας ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητήσει τον κ. Καραμανλή όποια κι αν είναι η διαφορά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «δεν θέλω να είμαι στο κάδρο της διαδοχής» και σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν τον προτείνουν για την διαδοχή τα κομματικά στελέχη απάντησε με μία ρήση του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Μένοντας στην κινέζικη φιλοσοφία ανέφερε ακόμη ότι οι κινέζοι έχουν το ίδιο ιδεόγραμμα για να δηλώνουν την κρίση και την ευκαιρία. Οι δημοσιογράφοι το ερμήνευσαν ότι εννοούσε την κρίση στη ΝΔ και την ευκαιρία που δημιουργεί.

orfni.

Δεν υπάρχουν σχόλια: