Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πανηγυρική δικαίωση Μπόλαρη και δικαστικά για το «Κρόνιον»...


Η φωτογραφία προέρχεται απο τον χώρο του
δικαστηρίου κατα την εκδίκαση της υπόθεσης
(Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου ,
Γρηγόρης Νιώτης, Μάρκος Μπόλαρης
)
...Απορρίφθηκε η αγωγή των επίδοξων λογοκριτών του!
Πανηγυρική δικαίωση για τον Μάρκο Μπόλαρη, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών επί της αγωγής που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τους διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων για την υπόθεση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο»: Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, απορρίπτει τους προσβλητικούς για τον Κοινοβουλευτισμό ισχυρισμούς των διοικούντων το Γηροκομείο ότι δήθεν ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος που άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε να επιδικάσει σε βάρος της Κωστοπουλείου Στέγης το ποσόν των 5.000 Ευρώ, ως δικαστικά έξοδα!
Με την ευκαιρία της απόφασης ο κ. Μπόλαρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της και αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων: Ο βουλευτής έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να δεσμεύεται από οποιαδήποτε εξωθεσμικά κέντρα. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό σταθμό στον αγώνα των Σερραίων πολιτών για την διάσωση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο», ως βασικού υλικού στοιχείου της πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας τα τελευταία 80 χρόνια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, καθώς γίνεται πλέον συνείδηση ότι η μνήμη και ο πολιτισμός δεν είναι μόνον στοιχεία ταυτότητας για την πόλη και την χώρα μας, αλλά και δυναμικά αναπτυξιακά βάθρα, στο πλαίσιο της αντίληψης για την Πράσινη Ανάπτυξη που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ειδικά στην περίπτωση του αγώνα για το «Κρόνιο», όπου οι Σερραίοι είχαμε συμπαραστάτες, πέρα από κορυφαίους πολιτικούς, πέντε πρώην Υπουργούς Πολιτισμού, αλλά και πάνω από 100 εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης, οφείλουμε στην πόλη μας και κυρίως στα παιδιά μας να μην τον εγκαταλείψουμε και να αποδώσουμε στην πόλη την αίθουσα ανακαινισμένη και λαμπρή.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την θερμή τους συμπαράσταση στην προσπάθεια φίμωσης του κοινοβουλευτικού μου ρόλου και να δηλώσω ότι η είσπραξη της δικαστικής δαπάνης δεν με ενδιαφέρει. Την αποδίδω στους γέροντες της Κωστοπουλείου Στέγης, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε να στερηθούν το ποσόν αυτό επειδή η διοίκησή της επεχείρησε όσα επεχείρησε για δικούς της λόγους.»
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών στις 19 Μαΐου 2009, είχαν συμπαρασταθεί στον Μάρκο Μπόλαρη, πέρα από εκατοντάδες Σερραίους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, που ανέτρεψε την αγωγή εξεταζόμενος ως μάρτυρας, Γρηγόρης Νιώτης βουλευτής της Β’ Περιφέρεια Πειραιώς, Γιάννης Δριβελέγκας, βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής Ροδόπης, Μιχάλης Καρχιμάκης, βουλευτής Λασιθίου, Μιχάλης Παντούλας, βουλευτής Ιωαννίνων, Χρύσα Αράπογλου, βουλευτής Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: